Tortide retseptid

Linnupiimatort 

Toidutare, 6. jaanuar 2005, 13:16
Linnupiimatorti on lihtne teha valmis poebiskviidiga, kuigi maitsvam saab see omaküpsetatud biskviitpõhjaga.

Koostisosad
PÕHI:
1 valmis biskviitpõhi
või
4 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
KREEM:
6 muna
1 dl piima
100 g võid
2 dl suhkrut
1/2 sl jahu
20 g zhelatiini
1 sl vaniljesuhkrut
1 sidruni riivitud koor
GLASUUR:
3 sl hapukoort
2 sl suhkrut
2 sl kakaod
20 g võid

Valmistamine
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga, sõelu hulka jahu ja küpsetuspulber. Vala tainas rasvainega määritud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 175 kraadi juures 20 minutit või kuni biskviit on küps (katsu tikuga). Jäta jahtuma.
Kreemi valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga, lisa jahu ja hoolikalt segades piim. Kuumuta vesivannil pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Lase jahtuda. Vahusta või ja sega munakollase seguga. Paisuta zhelatiin 1,5 dl vees ja sulata nõrgal kuumusel pliidil. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja nirista hulka sulatatud zhelatiin. Lisa munakollasesegu ning maitseained. Lase pisut tarduda, nii et segu muutub paksemaks.
Lõika jahtunud tordipõhi kolmeks kihiks. Määri kõikide kihtide vahele, peale ja äärtele kreemi. Lase vähemalt mõni tund tarduda. Valmista glasuur, kuumutades glasuuriaineid tasasel tulel. Lase veidi jahtuda, nirista tordile ja kaunista.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee