Küpsetised

Kirsi -kohupiimakook 

Toidutare, 22. august 2008, 08:11
Mahlane kirsi-kohupiimakook kaunistab iga pühadelauda, olles sobivaks kohvikõrvaseks ka muul ajal.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI:
1/2 dl kooritud mandleid
2 dl nisujahu
100 g võid
3 sl suhkrut
1 munakollane
veidi soola
TÄIDIS:
500 g kohupiima
2 dl vahukoort
3,5 dl tuhksuhkrut
3 munakollast
1 dl nisujahu
2 sl sidrunimahla
3 munavalget
2-3 dl kivideta kirsikompotti
KATE:
2 dl hapukoort
MAUNISTAMISEKS:
1 tl kirsisiirupit või mahla

Valmistamine
Põhja jaoks jahvata mandlid kohviveskis või purusta köögikombainiga. Näpi sõrmedega jahu, või ja suhkur purutaoliseks massiks, lisa munakollane, sool ja mandlijahu. Sega ühtlaseks tainaks ja pane kilekotiga paariks tunniks külmkappi. Rulli kahe kile vahel ümmarguseks kettaks ning tõsta 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja, kata taignaga ka ääred. Toesta fooliumiga. orka põhja sisse kahvliga mõned augud. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Lase jahtuda ja eemalda foolium. Täidise jaoks sega kohupiim koorega, lisa munakollased, suhkur, jahu ja sidrunimahl. Vahusta munavalged ja lisa kohupiimamassile. Vala mass koogipõhjale, torka kirsid kohupiima sisse ja küpseta 175 kraadi juures üks tund. Lase jahtuda. ääri hapukoor jahtunud koogile. Tilguta veidi kirsimahla (siirupit) hapukoorele ning tõmba kahvliga lainelised jooned kaunistuseks.