Kalatoitude retseptid

Lõhe/singišarlott 

Toidutare, 11. märts 2008, 18:06
Lõhe- või singitäidisega munarullist valmistatud šarlott. Valmistada tuleb eelmisel päeval.

Kogus: ühele

Koostisosad
Lõhesharlott:
1 lõhetäidisega munarull
Lõhetäidis:
4 zhelatiinilehte (või 4 tl zhelatiinipulbrit)
150 g külmsuitsulõhet
1 dl hapukoort
tükike porrut
1/2 dl hakitud tilli
1 sl sidrunimahla
2,5 dl vahukoort
kaunistamiseks lõheroosid
tillioksad
Singisharlott:
1 singitäidisega munarull
Singitäidis:
4 zhelatiinilehte (või 4 tl zhelatiinipulbrit)
150 g suitsusinki
tükike porrut
1/2 dl tükeldatud peterselli
2,5 dl vahukoort
kaunistamiseks singiviilud
petersellioksad

Valmistamine
Tee valmis munarull. Pane želatiinilehed külma vette likku. Lahusta need kuumas veetilgas ning lase hetke jahtuda. Tükelda külmsuitsulõhe. Sega hapukoor tükeldatud lõhe, porru ja tilliga. Maitsesta sidrunimahla ja sidrunipipraga. Lisa nii želatiin kui ka vahustatud koor. Lõika munarull viiludeks. Vooderda ümmargune kauss toidukilega ja kata see omakorda munarulliviiludega. Vala täidis kaussi ja kata pealt veel kord munarulliviiludega. Kui sa tahad šarlotti teha topeltkoguse, tee see kõrgemasse kaussi ja pane täidise vahele mõned munarulliviilud tugikorrusteks. Kata pealt kilega ja jäta soovitavalt üle öö külma. Vahetult enne serveerimist kummuta šarlott taldrikule, kaunista lõherooside ja tilliokstega. Singišarlotti valmista täpselt samamoodi nagu lõhešarlotti. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee