Kalatoitude retseptid
7. jaanuar 2005, 10:10

Lõhe/singiga munarull

Lõhe- või singitäidisega munarull.

Kogus: ühele

Koostisosad
Munapõhi:
50 g margariini
1 dl nisujahu
2 dl vahukoort
2,5 dl piima
1/2 tl soola
1/2 tl küpsetuspulbrit
3 muna
Küpsetuspaberile:
õli
Lõhetäidis:
250 g külm- või kuumsuitsulõhet
tükike porrut
1/2 dl tükeldatud tilli
1 dl hapukoort
tilk Tabascot
1/4 tl paprikapulbrit
1/2 tl sidrunipipart
1 sl sidrunimahla
Singitäidis:
250 g suitsusinki
tükike porrut
purustatud musta pipart
1 dl hapukoort

Valmistamine
Kõigepealt valmista munarull. Selleks sulata margariin potis ja lisa nisujahu. Sega, kuni segu on ühtlane ja kuumuta keemiseni. Lisa koor ja piim ning tõsta kõrvale. Eralda munakollased valgetest. Sega munakollased väheke jahtunud segu hulka koos soola ja küpsetuspulbriga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja pane hulka. Määri ahjuplaadi suurune küpsetuspaber õliga ja vala taigen sinna peale. Küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit. Kummuta teisele õliga määritud küpsetuspaberile. Viimaks valmista täidis. Lõhetäidise jaoks tükelda lõhe, porru ja till väga väikesteks tükkideks. Lisa hapukoor ja maitseained ning sega. Singitäidis valmista samamoodi. Määri täidis jahtunud munapõhjale ja keera põhi tihedalt rulli. Munarulli võid serveerida nii külmalt kui ka kuumalt. Kuuma rulli puhul kasuta täidises kuumsuitsulõhet ja raputa täidis enne rulli keeramist juustuga üle. Kui soovid munarullist valmistada väikseid suupisterulle, lõika munapõhi pikuti pooleks ja tee kaks peenemat rulli. Võid rulli ka varem valmis küpsetada ja sügavkülmutada.