Lõunasöögi retseptid
7. jaanuar 2005, 09:59

Sealiha käharkapsas

Käharasse peakapsasse keeratud sealiha vasikaliha ja seentega veini-koorekastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
600 g seafileed (reietükist)
4 sl toiduõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
150 g vasikaliha
150 g creme fraiche´i
6 suurt kähara peakapsa lehte
2 shalottsibulat
150 g shampinjone
100 g võid
värskelt riivitud muskaatpähklit
4 sl konjakit
250 ml pruuni vasikalihapuljongi kontsentraati
125 ml vahukoort
6 sl valget veini
kimp salveid

Valmistamine
Eemalda lihalt nahk ja kõõlused, loputa külma vee all ja tupsuta kuivaks. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles liha kiiresti mõlemalt poolelt. Maitsesta soola ja pipraga. Võta liha välja ja jäta jahtuma. Loputa külma vee all ja tupsuta kuivaks vasikaliha, aja läbi hakklihamasina kõige väiksemate avade. Sega hakklihamassi creme fraiche ja pane segu külma. Pese kähara peakapsa lehed. Blansheeri soolvees, tupsuta kuivaks ja eemalda keskmine roots. Koori ja haki peeneks shalottsibulad. Pese, puhasta ja kuubista shampinjonid. Sulata pannil pool võist ja hauta selles seeni ja sibulaid. Sega kõik hakklihamassi sisse ning maitsesta soola, pipra, muskaadi ja konjakiga. Laota kähara peakapsa lehed vaheliti üksteise kõrvale, pane nende peale hakkliha ja fileetükk, keera lehed ümber liha ja tõsta rull kuumakindlasse vormi. Kalla peale 50 g sulatatud võid ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures (gaasipliidil 3. jaotus) u 20 minutit. Keeda vasikalihapuljongist, vahukoorest ja valgest veinist kreemjas kaste. Riputa valmis kastmele hakitud salveid. Serveeri liha kastme ja petersellikartulitega.