Lõunasöögi retseptid

Seafilee rohelise hernega 

Toidutare, 7. jaanuar 2005, 09:28
Praetud sealihalõigud veini-koore-shampinjoni-hernekastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
600 g seafileed
100 g võid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 shalottsibulat
200 g shampinjone
2 sl kojakit
6 sl punast veini
250 ml pruuni vasikalihapuljongi kontsentraati
125 ml vahukoort
50 g konserveeritud rohelist hernest.

Valmistamine
Puhasta liha nahast ja kõõlustest. Loputa külma vee all, tupsuta kuivaks ja lõika õhukesteks viiludeks. Pruunista liha pannil 50 g võis kiiresti mõlemalt poolt, lisa sool ja pipar. Tõsta sooja kohta seisma. Koori ja haki peeneks shalottsibulad. Puhasta, pese ja viiluta shampinjonid. Sulata lihapraadimispannil ülejäänud või ja hauta selles sibulaid ning seeni. Kalla peale konjak ja flambeeri (flambeerimine - toiduainete vähese koguse kõrgeprotsendilise alkoholiga üle valamine, põlema süütamine ja põleda laskmine, et toitu aromaatsemaks muuta). Vala juurde vein, vasikalihapuljong ja vahukoor ning keeda kokku kreemjaks kastmeks. Viimasena lisa roheline hernes ja lase kastmel paar minutit tõmmata.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee