Ulukiliha retseptid
7. jaanuar 2005, 09:22

Ulukihakkbiifsteek

Ulukihakkbiifshteek seeneraguuga.

Kogus: ühele

Koostisosad
Hakkbiifshteek:
400 g ulukiliha (kitse- või hirvekints)
50 g kukeseeni
50 g shampinjone
2 shalottsibulat
50 g saia
4 sl creme fraiche´i
1 munakollane
4 cl konjakit
2 tüümianioksa
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
6 sl toiduõli
Seeneraguu:
100 g puravikke
100 g kukeseeni
100 g austerservikuid
2 shalottsibulat
kimp peterselli
kimp murulauku
50 g ürdivõid
6 sl creme fraiche´i

Valmistamine
Loputa liha külma vee all ja tupsuta kuivaks. Puhasta ja pese kukeseened ning shampinjonid. Koori ja haki shalottsibulad. Aja liha, sibulad ja seened läbi hakklihamasina. Sega murendatud sai koos creme fraiche´i, munakollase ja konjakiga hakklihamassi hulka. Maitsesta soola, pipra ja hakitud tüümianiga. Vormi segust 4 kotletti. Kuumuta pannil toiduõli ja prae selles kotlette u 10 minutit. Raguu jaoks puhasta, pese ja tükelda kõik seened. Koori ja haki shalottsibulad. Loputa, kuivata ja haki peeneks maitseroheline. Sulata pannil ürdivõi, hauta selles shalottsibulaid ja seeni. Sega hulka creme fraiche ja maitseroheline ning keeda nõrgal kuumusel u 15 minutit. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning kalla hakkbiifshteekidele.