Ulukiliha retseptid

Mooritud hirvekoib 

Toidutare, 7. jaanuar 2005, 09:21
Marinaadis peab seisma öö läbi.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg hirve reietükki (kondita)
3 suurt sibulat
4 porgandit
100 g juursellerit
2 loorberilehte
2 tüümianioksa
30 purustatud kadakamarja
700 ml punast veini
8 sl toiduõli
soola
värskelt jhvatatud musta pipart
2 sl tomatipastat
3 õuna
1 sl suhkrut

Valmistamine
Puhasta hirve reietükk nahast ja kõõlustest, loputa külma vee all ja seo nööriga kokku. Koori ja haki sibulad. Pese, koori ja lõika kuubikuteks porgandid ning seller. Pane liha koos juurvilja, loorberi, tüümiani, kadakamarjade ja punase veiniga kaussi ning jäta ööseks marineerima. Kuumuta pannil õli. Tupsuta liha kuivaks, hõõru sisse soola ja pipraga ning pruunista õlis. Tõsta välja ja jäta sooja kohta seisma. Hauta marineeritud köögivilja praevedelikus ja sega juurde tomatipasta. Vala peale marinaad ja tõsta pannile ka liha. Moori u 45 minutit. Vahepeal koori ja puhasta õunad. Blansheeri õunasektoreid suhkruvees u 3 minutit. Võta liha välja, suru kaste läbi sõela, keeda kokku ja kalla lihale. Garneeri õunasektoritega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee