Veiseliha retseptid

Üleküpsetatud lihapada 

Toidutare, 7. jaanuar 2005, 08:56
Küpsetatud loomaliha baklazhaani, suvikõrvitsa, paprika, tomati ja shampinjonidega.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g baklazhaani
250 g suvikõrvitsat
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 roheline paprika
1 punane paprika
150 g shampimjone
4 tomatit
8 sl oliivõli
2 sl tomatipastat
250 ml hapukoort
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
600 g veisefileed
4 sulatatud juustu viilu

Valmistamine
Pese, puhasta ja lõika kuubikuteks baklazhaanid ja suvikõrvitsad. Koori ja haki peeneks sibul ning küüslauk. Puhasta ja haki peeneks paprikad. Pese, puhasta ja poolita shampinjonid. Koori ja tükelda tomatid. Kuumuta pannil 4 sl oliivõli ja prae selles kergelt sibulat, küüslauku ja paprikat. Lisa ülejäänud köögivili ja hauta u 10 minutit. Sega juurde tomatipasta ja hapukoor. Maitsesta soola ja pipraga. Loputa liha külma vee all ja tupsuta kuivaks. Eemalda nahk ja kõõlused ning lõika u 2 cm kuubikuteks. Kuumuta pannil ülejäänud õli ja pruunista selles liha. Vürtsita soola ja pipraga, lisa köögivili. Pane liha kuumakindlasse vormi, kata pealt juustuviiludega ja küpseta eelsoojendatud praeahjus 250 kraadi juures (gaasipliidil 5.-6. jaotus) u 15 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee