Lõunasöögi retseptid

Romsteek punases veinis 

Toidutare, 7. jaanuar 2005, 08:53
Romsteek punase veini kastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 romsteeki (a 180 g)
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
6 shalottsibulat
200 ml punast veini
2 munakollast
1 sl hakitud harakputke
1 sl hakitud estragoni
100 g külma võid
2 sl vahustatud vahukoort
sidrunimahla
60 g sulavõid

Valmistamine
Loputa liha külma vee all, tupsuta kuivaks ja hõõru sisse soola ning pipraga. Koori ja haki shalottsibulad ning keeda neid pannil veinis, kuni vedelik on peaaegu aurustunud. Vispelda jahtunud sibulatele mõõdukal kuumusel juurde munakollased, kuni tekib paks mass. Lisa ürdid ja klopi tükkidena sisse või, kuni kaste muutub kreemjaks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga, sega juurde ka vahukoor. Pruunista pannil võis kõrgel kuumusel mõlemalt poolt lihalõigud. Vähenda kuumust ja prae liha nõrgemal kuumusel mõlemalt poolt veel u 2 minutit. Vala kaste romsteekidele ja küpseta lühikest aega 250 kraadi juures (gaasipliidil 5.-6. jaotus) praeahjus.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee