Veiseliha retseptid
6. jaanuar 2005, 14:10

Vasikasüda juurviljaga

Mooritud vasikasüda shampinjonide ja juurviljadega.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 vasikasüda
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
200 g juursellerit
2 porgandit
2 porrut
1 väike sibul
10 shampinjoni
kimp murulauku
1/2 kimpu peterselli
5 sl oliivõli
250 ml valget veini (Riesling)
3 sl vahukoort
10 rohelise pipra tera

Valmistamine
Puhasta vasikasüda, lõika neljaks, loputa külma vee all ja tupsuta kuivaks. Hõõru sisse soola ja pipraga. Pese, koori ja lõika peenikesteks ribadeks seller ning porgandid. Puhasta ja pese porrud, tee küljelt sisselõige ja lõika ribadeks. Koori ja haki peeneks sibul. Pese, puhasta ja poolita shampinjonid. Loputa, kuivata ja haki murulauk ning petersell. Kuumuta pannil oliivõli ja pruunista selles südametükid. Lisa seller, porgand, porru ja sibul ning hauta mõni minut koos lihaga. Vala juurde valge vein ja vahukoor. Lisa shampinjonid, murulauk, petersell ja pipraterad ning moori rooga u 1,5 tundi. Lõika süda tükkideks ja serveeri koos juurviljaga.