Linnuliha retseptid

Kanastrooganov 

Toidutare, 6. jaanuar 2005, 14:07
Strooganov broilerist ja shampinjonidest.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 broilerifileed
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
400 g shampinjone
1 shalottsibul
100 g võid
125 ml valget veini (Riesling)
4 cl kuiva vermutit
250 ml vahukoort
20 sidrunmelissi lehte

Valmistamine
Puhasta broilerifileed nahast, loputa külma vee all, tupsuta kuivaks ja lõika peenikesteks ribadeks. Hõõru sisse soola ja pipraga. Puhasta, pese, nõruta ja lõika õhukesteks viiludeks shampinjonid. Koori ja haki shalottsibul. Sulata pannil 50 g võid ja prae selles liha. Võta liha välja ja jäta sooja kohta seisma. Sulata praevedelikus ülejäänud või ja hauta selles sibulat ja seeni. Vala peale valge vein, vermut ja vahukoor ning keeda kaste kokku. Loputa ja haki peeneks sidrunmelissilehed ning lisa kastmesse. Pane liha uuesti kastmesse ja kuumuta korraks, kuid ära lase keema tõusta. Maitsesta soola ja pipraga.