Linnuliha retseptid

Täidetud kalkunirulaad 

Toidutare, 6. jaanuar 2005, 14:04
Seentega täidetud ja läbikasvanud pekiga ümbritsetud kalkunirulaad.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 kalkuni rinnafileed ( a 125 g )
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 sibul
250 g shampinjone
2 kimpu peterselli
10 g võid
4 viilu läbikasvanud pekki
20 g sulavõid
5 sl valget veini
2 sl vahukoort

Valmistamine
Loputa kalkunifileed külma vee all, tupsuta kuivaks ja hõõru siise soola ning pipraga. Koori ja lõika kuubikuteks sibul. Puhasta, pese ja haki peeneks shampinjonid. Pese ja haki petersell. Sulata pannil või ja hauta selles sibul klaasjaks, lisa seened ja hauta niikaua, kuni vedelik on aurustunud. Maitsesta soola, pipra ja peterselliga. Määri segu kalkunifileedele. Rulli fileed kokku, keera ümber pekiviil ja kinnita puutikuga. Kuumuta pannil sulavõi ja prae selles rulaade. Kalla peale vein ja küpseta kaanega kaetult 15-20 minutit. Tõsta rulaadid eelsoojendatud taldrikutele ja eemalda puutikud. Lisa praevedelikule vahukoor ja keeda, kuni moodustub kreemjas kaste. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning vala rulaadidele. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee