Linnuliha retseptid

Kalkuniraguu 

Toidutare, 6. jaanuar 2005, 14:03
Raguu kalkunist, segaköögiviljast ja shampinjonidest.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg nahata kalkuni rinnafileed
1 sibul
1 nelk
1 loorberileht
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
400 g segaköögivilja (herned, porgandid, lillkapsas, sparglid, shampinjonid)
80 g võid
50 g nisujahu
värskelt riivitud muskaatpähklit
125 ml vahukoort

Valmistamine
Loputa kalkunifileed külma vee all, lõika u 5 cm kuubikuteks. Koori sibul, pikeeri nelgi ja loorberilehega. Pane lihatükid ja sibul potti ning kalla peale nii palju külma vett, et kõik ained oleksid kaetud. Maitsesta soola ja pipraga ning lase nõrgal tulel u 30 minutit keeda, aeg-ajalt riisu vaht. Pese, puhasta ja tükelda köögivili. Võta liha ja sibul puljongist ja kurna puljon läbi peene sõela. Sulata pannil või ja kuumuta selles jahu. Mõõda 375 ml puljongit ja lisa vispeldades jahusse, kuni tekib kreemjas kaste. Jälgi, et ei tekiks klimpe. Maitsesta kaste soola ja muskaadiga nin keeda selles pehmeks köögivili. Lõpuks sega kastmesse vahukoor. Vala valmis kaste lihale. Lisandiks paku riisi. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee