Linnuliha retseptid

Kanapaella 

Toidutare, 6. jaanuar 2005, 14:02
Riisipada kana, paprika ja shampinjonidega

Kogus: ühele

Koostisosad
1 nuumkana (u 1,5 kg)
4 sibulat
2 rohelist paprikat
250 g shampinjone
4 tomatit
2 kimpu peterselli
1 küüslaugumugul
4 sl oliivõli
soola
2 pakikest safrani
u 750 ml keeva kanapuljongit
200 g pikateralist riisi
100 g värskeid puhastatud herneid

Valmistamine
Loputa kana külma vee all, tupsuta kuivaks ja lõika u 12 tükiks. Koori ja lõika väikesteks kuubikuteks sibulad. Pese ja puhasta paprikad ning lõika keskmise suurusega tükkideks. Puhasta, pese ja viiluta shampinjonid. Kalla tomatid üle keeva veega, "ehmata" külma veega, koori ja lõika neljaks. Pese, kuivata ja haki petersell. Koori ja viiluta küüslaugud. Kuumuta suurel pannil õli ja pruunista selles korralikult kanatükke. Maitsesta soolaga ja võta pannilt. Hauta praerasvas sibulaid ja paprikaid. Lisa seened, petersell ja küüslauk, hauta veel u 5 minutit. Pane pannile tomatid. Lahusta safran väheses puljongis ja sega koos riisiga köögiviljade hulka. Lisa kanatükid ja herned. Vala peale keev puljong, kuni kõik ained on napilt veega kaetud. Hauta paellat nõrgal tulel u 30 minutit.