Küpsetised

Suvikõrvitsapirukas 

Toidutare, 5. jaanuar 2005, 12:48
Tegelikult suvikõrvitsa-shampinjonipirukas

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
250 g nisujahu
125 g külma võid
1 muna
2 sl vett
soola
KATE:
600 g väikseid suvikõrvitsaid
600 g šampinjone
4 sl võid
värskelt jahvatatud musta pipart
Cayenn´i pipart
1 tl punet
4 küüslauguküünt
250 ml vahukoort
5 munakollast
värskelt riivitud muskaatpähklit
vormi määrimiseks rasvainet

Valmistamine
Sõelu jahu kaussi, lisa või, muna, vesi, sool ning sõtku kiiresti taignaks. Mähi tainas fooliumisse ja tõsta u 1 tunniks külmikusse. Katte jaoks pese ja viiluta õhukeselt suvikõrvitsad. Puhasta, pese ja viiluta seened. Sulata pannil või ja hauta selles suvikõrvitsat ning seeni u 4-5 minutit, maitsesta soola, piparde ja punega. Koori ja pressi küüslaugud, sega pannil teiste ainete hulka. Klopi vahukoor koos munakollastega lahti, maitsesta muskaadi, soola ja pipraga. Rulli taigen õhukeselt lahti ja pane rasvainega määritud lahtikäivasse vormi u 26 cm läbimõõduga, nii et servad jääksid u 4 cm kõrguseks. Jaota köögivilja-seenesegu ühtlaselt tainale ja kalla üle munaseguga. Küpseta eelsoojendatud praeahjus 225 kraadi C juures (gaasipliidil 4. jaotus ) 50-60 minutit.