Lõunasöögi retseptid
6. jaanuar 2005, 07:42

Kähara peakapsa vorm

Kihiline vorm kapsast,leivast,peekonist ja juustust.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g rukkileiba
1 küüslauguküüs
50 g võid
1 väike kähar peakapsas (u 800 g )
soola
200 g viilutatud peekonit
250 g sibulaid
150 g riivitud juustu
1 pakk sibulasuppi
vormi määrimiseks rasvainet

Valmistamine
Lõika leib u 5 mm viiludeks, rösti. Koori ja haki peeneks küüslauk ning sega võiga. Määri leivaviiludele küüslauguvõid. Eemalda käharalt peakapsalt närtsinud pealislehed ja lõika välja juurikas. Blansheeri kapsalehti keevas, kergelt soolaga maitsestatud vees u 5 minutit, "ehmata" ja nõruta. Tõsta kõrvale 6 peekoniviilu, ülejäänud tükelda. Koori ja lõika kuubikuteks sibulad. Pruunista pannil kergelt peekoni- ja sibulatükke. Lao osa leibadest rasvainega määritud ahjuvormi ( küüslauguvõiga määritud pool all ). Tõsta peale kiht singi-sibulasegu, riivitud juustu ja kapsalehti. Jätka, kuni kõik komponendid on ära kasutatud. Pealmiseks kihiks vali eriti jämedad kapsalehed. Valmista sibulasupp vastavalt pakendil toodud juhisele. Mõõda supist 750 ml ja vala vormi. Kata kapsavorm pealt peekoniviiludega ja küpseta eelsoojendatud ahjus 225 kraadi juures ( gaasipliidil 4. jaotus ) u 45 minutit.