Gluteenivabad retseptid

Maisivorm tomati ja porruga 

Toidutare, 6. jaanuar 2005, 07:40
Pilkupüüdev ja värvikirev vormiroog maisist, tomatist ja porrust vürtsika kastmega.

Koostisosad
3 purki konservmaisi (netokaal 340 g)
50 g võid
25 g nisujahu
250 ml piima
1 tl magusat paprikapulbrit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 tl sidrunimahla
4 muna
300 g tomateid
2 väikest porrut
300 g mozzarella juustu
vormi määrimiseks rasvainet

Valmistamine
Nõruta mais, jäta vedelik alles.
Sulata potis või ja kuumuta selles jahu helekollaseks.
Võta pott pliidilt, vala juurde maisivedelik ja piim.
Tõsta pott pliidile tagasi ja lase kastmel keema tõusta.
Sega kastet pidevalt vispliga, et ei tekiks klimpe.
Keeda kastet vaiksel tulel u 5 minutit, maitsesta paprika, soola, pipra, ja sidrunimahlaga.
Keeda mune u 8 minutit, "ehmata", koori ja haki peeneks.
Koori ja viiluta tomatid.
Pese ja lõika rõngasteks porru.
Viiluta mozzarella juust.
Aseta rasvainega määritud vormi üksteise kõrvale kolmandik nii maisist, porrust, tomatitest, munadest, kastmest kui juustust nii, et tekivad triibud.
Jätka, kuni kõik ained on ära kasutatud.
Küpseta vormirooga eelsoojendatud praeahjus 200 kraadi juures umbes 45 minutit.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee