Lõunasöögi retseptid

Mummuline gratään 

Toidutare, 10. märts 2008, 13:58
Vormiroog rooskapsastest, väikestest kartulitest ja hakklihapallidest. Näeb välja ilus mummuline ja värviline.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg rooskapsast
1 kg väikesi mittekatkikeevaid kartuleid
50 g võid
1 sibul
500 g veisehakkliha
200 g lahjat kohupiima
1 muna
1 küüslauguküüs
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 sl karrit
500 ml hapukoort
125 ml piima
vormi määrimiseks rasvainet

Valmistamine
Puhasta ja pese rooskapsad, tee juurikatele ristikujuline sisselõige. Pese ja koori kartulid, soovi korral lõika väiksemateks. Sulata potis või ja hauta selles pidevalt segades rooskapsast ning kartuleid u 15 minutit. Koori ja haki peeneks sibul. Sõtku hakklihast, kohupiimast, munast ja hakitud sibulast kokku tainas. Koori ja haki peeneks küüslauk ning sega pool sellest hakklihamassi hulka, maitsesta soola ja pipraga. Vormi massist rooskapsasuurused pallikesed. Klopi ülejäänud küüslauk koos karri ja piimaga hapukoore hulka. Lao rasvainega määritud lamedasse vormi tihedalt üksteise kõrvale kartulid, rooskapsas ja hakklihapallid. Kalla peale koore-piimasegu ja küpseta gratääni eelsoojendatud praeahjus 225 kraadi juures (gaasipliidil 4. jaotus) umbes 1 tund. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee