Taimetoidu retseptid

Pikitud lillkapsas 

Toidutare, 6. jaanuar 2005, 07:27
Lõbusailmeline lisand vürtsikate lihatoitude juurde või kerge lõunaeine koos nuudlite või kartulitega.

Koostisosad
1 lillkapsas
soola
1 sl äädikat
200 g küüslaugusalaamit
500 g püreestatud tomateid
värskelt jahvatatud musta
pipart
2 tl hakitud basiilikulehti
150 ml creme fraiche´i
2 sl riivitud Parmesaniu v. muud kõvat juustu

Valmistamine
Puhasta ja pese lillkapsas, eemalda juurikas. Keeda lillkapsast äädika- ja soolavees umbes 15 min, nii et lillkapsas jääks veel kõvaks. Haki 150 g salaamit kangideks, ülejäänud väikesteks kuubikuteks. Piki salaamikangidega lillkpsas: painuta lillkapsaõisikud veidi laiali ja suru kangid nende vahele. Maitsesta püreestatud tomatid pipra, soola ja basiilikuga ning sega juurde salaamikuubikud, creme fraiche ja Parmesani juust. Kalla kaste ahjuvormi ja tõsta peale lillkapsas. Küpseta eelsoojendatud praeahjus 225 kraadi juures umbes 15-20 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee