Küpsetised

Muna-hapukoorekook 

Toidutare, 10. detsember 2009, 11:08
Muna-hapukoorekookFoto: Jaan Heinmaa
Siintoodud kogustest saad suure ahjuplaaditäie võrratut kooki. Kui seda tundub liiga palju, võta kõikidest ainetest pool ja tee kook 28 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Nii ahjuplaadil kui ka vormil peaksid olema kõrged ääred, kuna küpsedes kerkib kook päris palju.

Kogus: ühele

Koostisosad
MURETAINAS
150 g või (või margariin)
2 sl suhkur
1 tk muna
1 dl hapukoor
5 dl jahu
0.25 tl söögisooda
0.25 tl sool
KATE
10 tk muna
4 dl suhkur
2 tl vanillsuhkur
1.5 kg hapukoor
6 sl kartulijahu

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, hapukoor, jahu, sooda ja sool, sega ühtlaseks tainaks ning pane külma. Katte valmistamiseks eralda munakollased valgetest. Mikserda rebud suhkruga heledaks vahuks ja maitsesta vanillsuhkruga. Ühenda hapukoor ja kartulijahu, sega munakollasevahu hulka. Vahusta ka munavalged, lisa ülejäänud kattele ning sega kergelt läbi.Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota sellele külmast võetud tainas. Vala peale kate, aja ühtlaselt laiali ning küpseta ahjus 200° juures 20 minutit. Seejärel alanda kuumust ja küpseta 180° juures veel 10–15 minutit ehk kuni kook on kuldpruun. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.