Küpsetamata magustoidud

Amarettokook 

Toidutare, 5. jaanuar 2005, 11:37
Juustukook.

Koostisosad
PŌHI:
200 g Digestive’i küpsiseid
70 g sulatatud võid
TÄIDIS:
3 tl ˛elatiini
2 muna
2 ½ dl tuhksuhkrut
½ sl vaniljesuhkrut
¾ dl mandlilikööri (nt Amaretto’t)
1 sl sidrunimahla
200 g toorjuustu (nt Philadelphia)
150 g hapukoort
2 dl purustatud mandleid
2 dl vahukoort
KAUNISTUSEKS: kakaopulbrit

Valmistamine
Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Peenesta küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu vormi põhja. Vahusta munad, tuhksuhkur ja vanillsuhkur kõvaks vahuks. Sega hulka külmas vees lahustatud ning kuumaveevannil sulatatud zelatiin. Lisa liköör, sidrunimahl, toorjuust, hapukoor ning purustatud mandlid.
Kõige lõpuks sega hulka vahustatud koor. Vala täidis vormi ja jäta ööpäevaks külmkappi. Vahetult enne serveerimist võta kook vormist välja ning raputa sellele läbi sõela kakaopulbrit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee