Nädala kook
10. märts 2008, 09:17

Valge šokolaaditort kohupiimaga

Kohupiima-šokolaaditort.

Koostisosad
PŌHI:
250 g piparkooke või Digestive’i küpsiseid
75 g võid
TÄIDIS:
400 g dieetkohupiima
300 g valget šokolaadi
2 dl vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl röstitud pähkleid

Valmistamine
Purusta piparkoogid ja hõõru sulatatud võiga. Suru saadud segu võiga määritud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Sulata paksupõhjalises potis nõrgal kuumusel (või veevannil) šokolaad. Sega omavahel kohupiim, vahustatud koor, sulatatud šokolaad ja soovi korral ka tükeldatud röstitud pähklid. Maitsesta vanillsuhkruga.
Vala täidis vormi. Lase seista mõned tunnid külmkapis.