Küpsetised

Härjasilmad 

Toidutare, 10. märts 2008, 09:15
Lehttainapirukad kohupiimaga

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg lehttaignat
1 suur aprikoosikonserv
250 g kohupiima
150 g hapukoort
1 dl suhkrut
2 muna
1 dl kompotileent
1 tl vanillisuhkrut
MÄÄRIMISEKS:
muna

Valmistamine
Kuumuta ahi 225 kraadini. Rulli taigen 1 cm paksuseks. Lõika sellest ümmarguse piparkoogivormiga 8 cm läbimõõduga kettad. Pooltest ketastest lõika 6 cm läbimõõduga piparkoogivormi abil härjasilmadele servad ja tõsta kettad üksteise peale nii, et alla jääb suurem ketas ja selle peale serv. Määri munaga ja küpseta 5-7 minutit kuni härjasilmad on ilusasti kerkinud ja kuldpruunid. Keskelt üleskerkinud taigen suru lusikaga veidi alla. Sega omavahel kohupiim, hapukoor, suhkur, munad, kompotileem ja vanillisuhkur. Tõsta igale eelküpsetatud taignakettale 2 sl kohupiimakreemi, pane peale aprikoosipoolik ja küpseta umbes 10 minutit kuni kohupiim on hüübinud.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee