Kalatoitude retseptid

Forellirull 

Toidutare, 5. jaanuar 2005, 11:35
Hõrgutav küpsetis

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
120 g võid
1,5 dl jahu
5 dl piima
0,5 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
3 muna
TÄIDIS:
1 porru
1 sl võid
500 g kuumsuitsuforelli
tilli
½ dl kohvikoort
3 dl riivjuustu

Valmistamine
Sulata kastrulis või, lisa jahu ja sega ühtlaseks. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades piim. Kuumuta keemiseni ja lase mõni minut keeda. Tõsta tulelt ja jahuta. Lisa sool, küpsetuspulber ja ühekaupa ning pidevalt vahustades munad. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ja kalla taigen plaadile. Küpseta 250 kraadises ahjus 15 minutit. Kummuta valmis põhi teisele küpsetuspaberile. Lõika porru pikuti pooleks, viilusta ja kuumuta veidi pannil võis. Tükelda kala, sega juurde porru, hakitud till ja koor. Määri täidis põhjale ja keera tihedalt rulli. Puista üle riivjuustuga ja küpseta 250 kraadises ahjus juustu sulamiseni.