Lõunasöögi retseptid

Ahjuroog 

Ruth, 5. jaanuar 2005, 11:32
Külma õhtu ahjuroog hapukapsaga

Kogus: ühele

Koostisosad
700 g hapukapsast
1 kg värsket kapsast
200 g peekonit
0,5 kg sea kintsuliha
(3 sl tumedat siirupit)
5 dl keeva vett +2 lihapuljongi kuubikut
3 dl valget kuiva veini

Valmistamine
Lõika kapsas, peekon ja sealiha ribadeks. Pane sügavasse ahjuvormi kihtidena pool kõikidest ainetest: värskest ja hapukapsast, peekonit ja sealiha, soovi korral nirista kapsa peale siirupit. Korda sedasama.Kalla peale keevas vees lahustatud puljongikuubikud ja vein (või vesi), pane vorm lahtiselt 200 kraadi C juures ahju põrandale ja oota, kuni vedelik keema hakkab. Kata nüüd vorm tihedalt kinni, vähenda kuumust 150 kraadini C ja lase ahjurestil 2 tundi haududa. Paku roa juurde kuumi keedetud kartuleid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee