Küpsetamata magustoidud
5. jaanuar 2005, 10:36

Õuna-kohupiimatort

Tarretatud õuna-kohupiimatort.

Koostisosad
1 kiht biskviit-tordipõhja
4 sl õunamahla
TÄIDIS:
5 tl zhelatiini
2 sl őunamahla
2 sl sidrunimahla
400 g kodujuustu
őunamahla
2 suurt őuna
3 sl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 tl kaneeli
2 dl 35% rőőska koort
KAUNISTUSEKS:
1 dl 35% rõõska koort
kaneeli
õunasektoreid

Valmistamine
Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja kinnita serv. Määri serv neutraalse toiduõliga. Aseta tordipõhi vormi ja immuta õunamahlaga. Pane zhelatiin mõlema mahlaga paisuma ja sulata seejärel kuumas veevannis. Suru kodujuust läbi sõela ja mikserda juurde veidi õunamahla, nii et segu muutub kreemjaks. Riivi õunad peene riivi abil kodujuustu peale ja sega tumenemise ärahoidmiseks kohe. Lisa suhkur, vanillsuhkur ja kaneel ning mikserda ühtlaseks. Mikserda koor pehmete tippudega vahuks. Kalla kuum zhelatiinilahus peene nirena täidisesse ja mikserda läbi. Kalla kohe peale ka vahukoor ja tõsta suure lusikaga kiiresti segamini. Kalla täidis vormi, kata kinni ja lase vähemalt 5 tundi tarduda. Kaunista tort vahukooretupsudega ja sõelu neile veidi kaneeli. Aseta tupsude vahele õhukesi õunasektoreid, mida on tumenemise vältimiseks ja pehmendamiseks hoitud minut aega sidrunimahlalisandiga keevas vees.