Koostisosad
1 tk biskviit-tordipõhi
2 purki mandariinikompott
1 purk kivideta ploomikompott
3 dl Vahukoor
300 g vanilje-kohupiimapasta
2 sl Suhkur
1 dl Mandlilaastud
KAUNISTUSEKS
Värske piparmünt
Valmistamine
Vahusta koor suhkruga ja sega kokku kohupiimapastaga. Purusta hulka mandlilaastud. Nõruta kompotid. Jäta pihutäis mandariinilõike kaunistamiseks. Kalla mandariinikompoti vedeliku hulka 1 dl ploomivedelikku. Lõika tordipõhi 2 cm paksusteks ribadeks. Kasta viilud hästi kiiresti vedeliku sisse ja pigista õrnalt kuivemaks. Lao kausi põhja kiht niisutatud biskviiti. Lao peale ploomi- ja mandariinitükid, viimased soovitavalt äärtele, et kena kollane värv välja paistaks. Siis tuleb kiht kohupiima-vahukoore segu. Korda seda tegevust veel kolm korda. Kõige peale jääb kohupiimasegu, mida kaunista mandariinilõikudega ja värske piparmündiga. Enne serveerimist hoia paar tundi kuni üleöö külmkapis.
Kommentaarid (0)