Hommikusöögi retseptid
5. jaanuar 2005, 10:34

Kohupiimakompsukesed

Lehttainapirukad

Kogus: ühele

Koostisosad
500 g valmis lehttainast
Täidis:
200 g kodujuustu või kohupiima
2 sl piima või koort
0,5 dl suhkrut
1 muna
riivitud sidrunikoort
MÄÄRIMISEKS:
1 muna
tuhksuhkrut

Valmistamine
Hõõru kohupiim või kodujuust läbi tiheda sõela ja mikserda ülejäänud ainetega ühtlaseks. Lõika taigen umbes 10x10 cm suurusteks ruutudeks. Pane iga ruudu keskele veidi täidist, tõsta taigna nurgad keskele tugevasti kokku. Pintselda kompsud lahtiklopitud munaga ja küpseta 225 °C juures 10-12 minutit ehk kuni taignaümbris on kuldpruun ja õhuline. Jahtunult sõelu üle tuhksuhkruga.