Lõunasöögi retseptid

Marineeritud sealiha 

Toidutare, 10. märts 2008, 08:02
Küpsetatud sealiha sinepimarinaadis. Sobib ka külmutamiseks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg sealihafileed
2-3 sl vōid vōi margariini
1½-2 tl soola
mustapipart
MARINAAD:
2 sl valgeveinivinegretti
1 dl ōli (oliivi)
1 dl vett
1 tl soola
2 purustatud küüslauguküünt
2 sl sinepit (mitte magusat)
1-2 tl tüümiani
(1-2 tl rosmariini)

Valmistamine
Kuumuta rasvaine pannil helepruuni värvuseni. Pruunista filee ümberringi keskmisel kuumusel. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel küpseta nõrgal kuumusel kaane all 15- 20 minutit või 200-kraadise ahju keskosas u 15 minutit. Jahuta praetükk. Lõika liha ½-1 cm paksusteks tükkideks. Lao fileetükid vaagnale. Vala marinaad üle lihatükkide ning kata vaagen toidukilega. Tõsta liha marineerimiseks külmutuskappi vähemalt paariks tunniks, soovitatavalt järgmise päevani.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee