Kalatoitude retseptid

Lõhe ja lõhemarja suupisted 

Toidutare, 31. detsember 2008, 10:43
Lõhe ja lõhemarja suupistedFoto: Johannes Arro
Kokasaate "Meie Annid" 29.12.2008 retsept.

Koostisosad
600 g Lehttainas
1 pakk Toorjuust
0.5 pakki Vahukoor
100 g soolalõhe
100 g lõhemari
vutimunad (vastavalt suupistete arvule)
Till
Murulauk
Sidrunimahl

Valmistamine
Lõika lehttainast kas ümmargused või kandilised tükid. Tee suupisteid täpselt nii palju, kui ära jõuate süüa. Küpseta suupistepõhjad ahjus 220-250 kraadi juures umbes 15 minutit. Sega omavahel toasoe toorjuust ja vahustatud koor. Haki segusse till, murulauk ja pigista juurde veidi sidrunimahla. Vajadusel maitsesta soolaga. Viiluta lõhest õhukesed viilud. Lase liiter vett potis keema ning lisa sellele 1 tl soola ja spl valget veiniäädikat. Alanda kuumust, et vesi ei keeks väga suurte mullidega. Löö vutimunad ükshaaval ettevaatlikult otse vette ja keeda neid 2-3 minutit (nii saad „kadunud munad"). Tõsta lehttaina põhjale toorjuustusegu, osadele soolakala ja osadele kalamarja ning igale üks vutimuna. Kaunista tillioksaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee