Kalatoitude retseptid

Lahtine tuunikalapirukas 

Estra Tõnisson, 24. jaanuar 2012, 10:19
Lahtine tuunikalapirukas Jaan Heinmaa
Prantsuse köögist pärinev pirukas, mida on eriti kerge valmistada. Ajapuudusel võid poest osta valmis soolase muretaina (400 g). Serveeri koos toorsalatiga õhtusöögiks või tee-kohvi kõrvale.Pereköögi retseptivõistlus, jaanuar 2004.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT + 25 MINUTIT AHJUS

Koostisosad
PÕHI
75 g või
2 dl nisujahu
0.25 tl Sool
2 sl külm vesi
KATE
1 tk sibul
pisut õli
hakitud ürte (pune, basiilik, petersell vms)
1 tk tuunikalakonserv vees
200 g Riivjuust
3 tk Muna
1 dl piim või kohvikoor
2 tk tomat
sool, pipar

Valmistamine
Sega toasoe või jahu ja soolaga. Lisa vesi ning töötle kiirelt tainaks. Suru see 24–26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ja äärtele. Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks, laota koos ürtidega tainale. Jaga peale nõrutatud kalakonserv ning riputa riivitud juust. Klopi lahti munad, sega hulka piim või koor ning vala pirukale. Viimaks lao peale tomativiilud, puista üle soola-pipra ja soovi korral ka punemega. Küpseta ahjus 200° juures 25 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee