5. jaanuar 2005, 09:25
Heeringas vahus
Pereköögi retseptivõistlus jaan. 2004 retsept
Kogus: ühele
Koostisosad
1 heeringas
1 dl hapukoort
2 dl vahukoort
1-2 sibulat
0,5 tl 30% äädikat
0,5 tl suhkrut
1 sl hakitud tilli
näpuotsatäis valget pipart
1 sl ˛elatiini
1 väiksem keedetud peet
Valmistamine
Puhasta ja tükelda heeringas. Sega kala hapukoore ja hakitud sibulaga, maitsesta suhkru, äädika ja tilliga. Lahusta zelatiin kuumas vees ning kalla heeringasegu hulka, sega korralikult läbi. Kõige lõpuks sega juurde vahustatud koor. Vala kaussidesse või vormidesse ja pane külmkappi vähemalt paariks tunniks tarduma.
Kommentaarid (0)