Lõunasöögi retseptid

Sealiharull 

Helen, 5. jaanuar 2005, 07:40
Ūrdimaitseline sealiharull

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg seakaelakarbonaadi
suur peotäis siledaid petersellilehti
värsket või kuivatatud basiilikut
2 küüslauguküünt
2 sl õli
1,5 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart

Valmistamine
Lõika toored ürdid peeneks, haki ka küüslauk noaga võimalikult peeneks. Sega kõik maitseained ja õli ühtlaseks massiks. Tee lihasse pikisuunas sügav läbilõige ja vajuta liha raamatuna laiali. Hõõru avatud pinnale 2/3 maitsesegust, keera liha tihedalt rulli ja kinnita heleda puuvillase nööriga. Kata rulli pind ülejäänud maitseseguga. Pane rull küpsetuskotti, lõika sellesse auruava ja küpseta 175 °C juures 1,5-2 tundi. Liha küpsust võib proovida otse läbi koti pika kokteilitikuga. Võta liha kotist välja ja mähi 15 minutiks fooliumisse, et lihamahlade liikumine peatuks, praad saaks mahlasem ning seda oleks hõlpsam lahti lõigata. Kurna praeleem ja serveeri prae juurde.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee