Eesti köök

Lumepallisupp 

Maire Suitsu, 8. jaanuar 2009, 08:27
LumepallisuppFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne vanaemadeaegne magustoit sobib hästi argipäeva õhtul magusaisu rahuldama.

Koostisosad
BESEE:
6 munavalget
2 dl tolmsuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
PIIMA-MUNAKISSELL:
1 l piima
6 munakollast
2 tl kartulijahu
1 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Valmistamine
Mikserda munavalged suhkruga läikivaks tihedaks vahuks. Aja 5 cm paksune veekiht madalas laias keedunõus keema. Võta beseemassist märja supilusikaga väikesi portsjoneid ning kuumuta kummaltki poolt 30 sekundit, tõsta seejärel vahukulbi abil suurele vaagnale. Kui kogu besee on ära kasutatud, aja piim keema ja sega juurde vähese külma piimaga segatud kartulijahu. Kuumuta segades, kuni põhjast tõusevad mõned mullid, tõsta kohe pliidilt. Mikserda munakollased suhkruga kohevaks. Kalla kuum piim peene nirena munasegu hulka, viimast samal ajal energiliselt kloppides. Lase segu külmkapis kinnikaetult jahtuda. Jaga munasegu taldrikutesse, tõsta lumepallid peale ning kaunista röstitud mandlilaastude või pähklipuruga.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee