LumepallisuppFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
8. jaanuar 2009, 08:27

Lumepallisupp

Lihtne vanaemadeaegne magustoit sobib hästi argipäeva õhtul magusaisu rahuldama.

Koostisosad
BESEE:
6 munavalget
2 dl tolmsuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
PIIMA-MUNAKISSELL:
1 l piima
6 munakollast
2 tl kartulijahu
1 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Valmistamine
Mikserda munavalged suhkruga läikivaks tihedaks vahuks. Aja 5 cm paksune veekiht madalas laias keedunõus keema. Võta beseemassist märja supilusikaga väikesi portsjoneid ning kuumuta kummaltki poolt 30 sekundit, tõsta seejärel vahukulbi abil suurele vaagnale. Kui kogu besee on ära kasutatud, aja piim keema ja sega juurde vähese külma piimaga segatud kartulijahu. Kuumuta segades, kuni põhjast tõusevad mõned mullid, tõsta kohe pliidilt. Mikserda munakollased suhkruga kohevaks. Kalla kuum piim peene nirena munasegu hulka, viimast samal ajal energiliselt kloppides. Lase segu külmkapis kinnikaetult jahtuda. Jaga munasegu taldrikutesse, tõsta lumepallid peale ning kaunista röstitud mandlilaastude või pähklipuruga.