Kiudainerikkad toidud
8. detsember 2008, 10:17

Vanaema mannakreem ehk mannavaht

Maitsev magustoit.

Koostisosad
1 l vett
3 dl (külmutatud) hapusid marju või 2 dl hapukat punast moosi
suhkrut vajaduse järgi
2 dl mannat

Valmistamine
Töötle vähese veega segatud marjad sauseguriga püreeks. Lisa ülejäänud vesi ja keeda mõni minut; soovi korral kurna kestad välja. Kalla aeglaselt ja peene nirena juurde manna, putru samal ajal pidevalt segades. Lase mõni minut haududa, põhjakõrbemise vältimiseks sega aeglaselt mööda põhja. Tõsta pliidilt ning mikserda heledaks ja kohevaks vahuks; viimistle maitse suhkruga. Jaga mannakreem sügavatele taldrikutele ja lase jahtuda. Serveerides kalla igasse taldrikusse piima.