Nädala kook

Karamellkommid 

Toidutare, 8. märts 2008, 12:06
Põhiretsept.

Kogus: ühele

Koostisosad
100 g (1 dl ) vett
450 g (5 1/3 dl) suhkrut
125 g (2 dl )viinamarjasuhkrut ehk glükoosi
aroomi essentsi
toiduvärvi 20 tilka (1 ml)
(sidrunihape)
maitsestamata toiduōli(nt maisiōli)

Valmistamine
Vala vesi roostevabasse potti, lisa suhkur ja viinamarjasuhkur. ÄRA SEGA ! Keeda u 1-2 minutit väga kõrgel kuumusel kaane all. Võta kaas ära ja keeda edasi u 140 kraadi C juures (vaata termomeetriga ), sega ringi.
Karamellmass on valmis 162 kraadi C juures, siis võta pott tulelt. Aseta segu vormidesse.