Küpsetised

Aprikoosikoogid 

Toidutare, 8. märts 2008, 12:01
Kaunid aprikoosikoogid

Kogus: ühele

Koostisosad
MURETAINAS:
4 dl jahu
2 sl suhkrut
150 g margariini
4 sl jääkülma vett
TÄIDIS:
2 purki (ą 400 g) aprikoosikompotti

Valmistamine
Töötle suhkruga segatud jahu ja külm margariin mikseriga tükiliseks seguks. Tilguta vesi taigna hulka ja töötle taignat veel mõni sekund. Vajuta taigen palliks, suru see lamedaks, mähi kilesse ja lase külmkapis 2 tundi seista. Tõsta jahtunud taigen jahuga üle riputatud töölauale ja rulli võimalikult õhukeseks. Võta ümmarguse vormi abil umbes 15 cm läbimõõduga kettad, aseta igaühele 3-4 nõrutatud ja kuivaks patsutatud aprikoosipoolikut. Tõsta taigna servad poolenisti aprikooside peale ja küpseta 175 °C juures umbes 25 minutit ehk kuni taigen on pruunistunud ja läbiküps. Lase restil jahtuda; sõelu pinnale ohtrasti tuhksuhkrut.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee