Lõunasöögi retseptid

Võileivatorn 

Maire Suitsu, 5. november 2009, 08:49
Võileivatorn Jaan Heinmaa
Kihilised võileivad

Kogus: ühele

Koostisosad
4 pätsi täistera-röstsaia
SINGI - ANANASSIVŌIE:
200 g maitsestamata toorjuustu
300 g keedusinki
2 purki purustatud ananassi
1 tl jahvatatud paprikat
1 dl peenestatud siledaid petersellilehti
soola
KAUNISTUSEKS:
200 g maitsestamata toorjuustu
suur kimp tilli ja murulauku
paksu võileivamajoneesi
petersellilehti
1 punane paprika

Valmistamine
Lõika teravaservalise vormiga 42 saiaketast. Nõruta ananassihoidis sõelal. T öötle tükeldatud keedusink koos umbes poole väljanõrgunud leemega sauseguri abil ühtlaseks määrdeks. Mikserda juurde toasoe toorjuust, nõrutatud ananass, paprika ja peenestatud petersellilehed. Lisa vajadusel ananassileent, et võie jääks urbse saia immutamiseks piisavalt mahlane. Pane poolte saiaketaste keskele ohtrasti täidist ja vajuta katmata kettad peale. Määri külgedele õhuke kiht toasooja toorjuustu ja veereta seejärel peenestatud maitserohelises. Ehita võileibadest viiekorruseline püramiid, ladudes põhjaks ringikujuliselt seitse võileiba, kaheksas pane ringi keskele. Lao nende peale viis võileiba, järgmiseks kihiks neli, siis kolm ja lõpuks viimane torni tippu. Pigista iga võileiva vabale pinnale tordipritsi abil kuhjake majoneesi, kaunista paprikariba ja peterselliga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee