Kiudainerikkad toidud

Spinati-munarull 

Maire Suitsu, 31. oktoober 2008, 11:18
Spinati-munarullFoto: Jaan Heinmaa
Suupiste näeb uhkem välja, kui pöörad taignaplaadil pärast küpsetamist teise külje, nii et rullikeeramisel jääb väljapoole ahjus pruunistunud pind.

Koostisosad
TAINAS
200 g Spinat (külmutatud)
2 sl Või
3 sl Jahu
3 dl Piim
0.5 tl Sool
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
3 tk Muna
TÄIDIS
400 g Toorjuust (maitsestamata)
1 dl Maitsestamata jogurt
0.5 tl Must purustatud pipar
0.5 tl Küüslaugusool

Valmistamine
Võta spinat aegsasti külmast ja lase sõelal sulada. Valmista piima-jahukaste: sulata või ning lisa segades jahu, seejärel peene nirena ja pidevalt segades piim. Lisa maitseained ja keeda pidevalt segades nõrgal kuumusel 3 minutit. Tõsta anum pliidilt, sega juurde sulanud ja kuivaks pigistatud spinat. Mikserda ükshaaval juurde munad. Vooderda suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pintselda see õliga üle. Kalla tainas pannile ja küpseta ahju keskosas 250 °C juures 10 minutit. Tõmba koos aluspaberiga üle plaadi ääre töölauale jahtuma. Mikserda jogurt läbi toasooja toorjuustuga ja maitsesta. Kata jahtunud kook täidisega, jättes servad paari sentimeetri ulatuses vabaks. Keera kitsamast servast alustades tihedalt rulli, paki toidukilesse ja hoia 4-5 tundi või järgmise päevani külmas. Lõika rull sentimeetripaksusteks viiludeks ja serveeri.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee