Küpsetised

Porgandi-juustukook 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 10:41
Porganditriibuga juustukook. Kõige paremini maitsevad seda tüüpi koogid järgmisel päeval.

Kogus: ühele

Koostisosad
PŌHI:
100 g margariini
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
(1 tl kaneeli, 1 sl kakaod)
1 tl küpsetuspulbrit
PORGANDISEGU:
4 porgandit
2 sl sidrunimahla
1,5 sl suhkrut
JUUSTUTÄIDIS:
5 muna
2,5 dl suhkrut
0,5 kg maitsestamata toorjuustu või kohupiima
3 sl piima
2 sl vanillsuhkrut
1 dl kartulijahu
1 sidruni koor ja ülejäänud mahl

Valmistamine
Vahusta pehme margariin suhkruga kohevaks. Lisa toasoe muna ja kõik kuivad ained. Kui soovid heledat ja mahedama maitsega koogiümbrist, jäta kaneel ja kakao välja. Kata taigen kilega ja pane külma. Keeda viilutatud porgandid väheses vees pehmeks ja töötle püreeks. Riivi sidrunilt kollane kooreosa, pigista viljalihast mahl välja. Sega püree hulka suhkur ja 2 lusikatäit mahla, jäta ülejäänud mahl ja koor täidise jaoks. Suru taigen suure lahtikäiva koogivormi küpsetuspaberiga kaetud põhjale ja rasvaga määritud servadele. Toesta taigna servad mitmekordse fooliumiribaga ja eelküpseta 200°C juures 7-8 minutit. Täidiseks vahusta munarebud osa suhkruga kohevaks, mikserda juurde toasoe piim ja toorjuust, kartulijahu ja vanillsuhkur. Maitsesta sidrunikoore ja lusikatäie mahlaga. Viimasena kalla täidise peale ülejäänud suhkruga vahustatud munavalged ja tõsta alt ülespoole segamini. Võta umbes detsiliitri jagu täidist ja sega porgandipüreega. Kalla vormi põhjale pool täidisest, jaga porgandisegu selle peale ning kata ülejäänud täidisega. Tõsta taignat kahvliga alt ülespoole, et porgandisegu jaotuks ebaühtlaselt, tekitades mustri. Küpseta 200°C juures 15 minutit, alanda siis kuumus 175°C-ni ja küpseta veel 30-40 minutit ehk kuni kook on hüübinud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee