Küpsetamata magustoidud
4. jaanuar 2005, 11:53

Porgandiparfee

Külmutatud magustoit.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g porgandit
2 dl vett
0,5 tl ingverit
0,5 tl jahvatatud kardemoni
2 sl likööri
2 muna
1 dl suhkrut
2 dl 35% rõõska koort

Valmistamine
Keeda tükeldatud porgandid väheses suhkruvees pehmeks. Töötle pūreeks, maitsesta ingveri, kardemoni ja likööriga. Sega juurde suhkruga tihedaks vahuks mikserdatud munad. Kalla vahustatud koor segu peale ja tõsta õrnalt segamini. Jaga segu plastiktopsidesse, külmuta vähemalt neli tundi. 20 minutit enne laualeviimist pane topsid kummuli serveerimistaldrikutele. Laual tõsta topsid ära, kaunista porgandisukaadiga.