Kiudainerikkad toidud
4. jaanuar 2005, 11:50

Porgandikotletid

Argine köögiviljaroog.

Koostisosad
2 muna
1 dl paksu hapukoort
0,5 dl jämedat riivsaia
2 sl jahu
näputäis tüümiani või punet
400 g porgandit
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
3 sl kartulijahu
soola

Valmistamine
Sega hapukoor lahtiklopitud munade ja riivsaiaga ning lase paisuda. Riivi porgand peene riiviga, haki sibul ja küüslauk. Sega kõik ained kokku. Vormi taignast märgade käte abil pätsid, paneeri need riivsaias või seesamiseemnetes ning vajuta lamedaks. Küpseta madalal kuumusel väheses õlis mõlemalt poolt pruuniks. Hästi sobib küpsetamiseks madalate õõnsustega pannkoogipann. Paku juurde rohke maitserohelisega jogurtikastet.