Itaalia köök

Tomatilehvikud 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 10:35
Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 suurt küpset tomatit
200 g mozzarella juustu
4 sl oliiviõli
1 sl sidrunimahla
1 küüslauguküüs
0,5 tl kuivatatud basiilikut
näputäis punet
1 ml soola

Valmistamine
Sega oliiviõli sidrunimahla ja maitseainetega. Lõika mozzarellast 12 tomati läbimõõduga sobivat viilu, lao need suurele taldrikule. Kalla marinaadiga üle ning lase jahedas 30 minutit maitsestuda. Tee igasse tomatisse kolm sügavat püstist sisselõiget, jättes põhja lahti lõikamata. Pista igasse lõhesse juustuviil ning lao tomatid madalasse ahjuvormi. Pintselda järelejäänud marinaadiga. Küpseta tomateid eelkuumutatud ahjus grillelemendist 15 cm kaugusel 6-8 minutit ehk kuni juust sulab ja hakkab õrnalt pruunistuma. Serveerimisel kalla üle pannile kogunenud vedelikuga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee