Kiudainerikkad toidud
21. veebruar 2008, 07:52

Kuivatatud tomatid

Kuivatatud tomateid õlis kasutatakse pitsades, pastaroogades ja suppides. Säilita jahedas kuni 6 kuud. Tarbida võiks tomateid aga alles 2 nädalat pärast valmistamist, et maitsed jõuaksid ühtlustuda. Kasuta toiduvalmistamisel ära ka oivalise maitsega oliiviõli.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 kg Keskmise suurusega tomatid
Sool
Külmpressitud oliiviõli

Valmistamine
Kuumuta ahi 110 kraadini. Kata ahjupann fooliumiga ja tõsta selle peale ahjurest. Lõika tomatid põigiti pooleks ja õõnesta teelusikaga seemned välja. Aseta tomatid, lõikekoht allpool, majapidamispaberile 20 minutiks kuivama. Puista tomatite lõikekoht vähese soolaga üle ja aseta ahjurestile, lõigatud külg allpool.
Jäta ahjuuks veidi irvakile, kasutades näiteks lusikat või fooliumist keeratud nutsakut. Hoia tomateid ahjus umbes 7-8 tundi, sõltuvalt tomatite suurusest. Tõsta ahjust ja jahuta. Eemalda tomatid ettevaatlikult restilt ja tõsta kuivadesse, steriliseeritud purkidesse. Kalla peale oliiviõli, nii et tomatid oleksid kaetud. Koputa purke paar korda vastu lauda, nii et neisse jääks võimalikult vähe õhku. Tomatite vahele võid puistata värsket või kuivatatud basiilikut.