Küpsetised
17. veebruar 2005, 17:16

Marmorkeeks

Suussulav keeks, mis säilib mitu päeva.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
375 g võid
250 g suhkrut
1 pk vaniljesuhkrut
5 muna
soola
375 g nisujahu
3 1/2 tl küpsetuspulbrit
125 ml piima
5 sl konjakit (1 pits rummi)
LISA:
50 g riivitud shokolaadi
50 g purustatud mandleid
15 g kakaod
25 g suhkrut
4-5 sl piima

Valmistamine
Mikserda kõik taigna ained hästi kokku, vala pool taignast võiga määritud keeksivormi (võta suurem vorm, see tuleb suur keeks!). Teisele taignapoolele lisa shokolaad, mandlid, kakao, suhkur ja piim, sega hästi läbi, vala valgele taignale peale. Nüüd keera kahvliga valget taigent spiraalselt pruuniga ringi. Küpseta 180º C 1 tund.