Lõunasöögi retseptid

Täidetud kapsas 

Marit, 4. jaanuar 2005, 08:13
Täidetud kapsapea. Serveeritakse sulavõiga või hapukoorega, kõrvale kartulikroketid või lihtsalt ümarad keedetud kartulid. Toit sobib imehästi jõululauale.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 suur kapsapea
150 g sea-lambahakkliha
100 g riisi
2 sl õli
1 sibul
2 muna
majoraani
valget pipart
soola

Valmistamine
Kapsas õõnestatakse juurikapoolsest otsast alustades, juurikas säilitatakse tulba kujulisena. Kapsa sisu peenestatakse ribadeks. Hakkliha ja sibul pruunistatakse ja ühendatakse peenestatud kapsa ja eelnevalt keedetud riisiga. Lastakse jahtuda, lisatakse maitseained ja munad. Kapsas täidetakse ja avause peale pannakse kaanena kapsajuurikas, kinnitatakse puutikuga või nööriga kokanõela abil. Seejärel keedetakse kapsapead soolaga maitsestatud vees u 1 tund. Serveeritakse suurel vaagnal, tervena koos lisanditega, tükeldatakse lauda istudes.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee