Kiudainerikkad toidud
4. jaanuar 2005, 07:26

Kibuvitsa-kõrvitsasalat

Tervislik salat. Sobib tarvitada kohe või säilitada pikemaajaliselt.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg kõrvitsatükke
300-400 g puhastatud kibuvitsamarju 4-5 kl vett
1 1/2 kl suhkrut
10-12 nelgitera
tükike kaneelikoort maitse järgi äädikat

Valmistamine
Marinaad keedetakse valmis ja sellesse pannakse kõrvitsalõigud ja kibuvitsamarjad, peale vajutis. Hoitakse jahedas järgmise päevani, et keetmisel vältida kõrvitsa ja marjade lagunemist. Peale kõrvitsa klaasistumist keetmisel valatakse kuum salat purkidesse ja suletakse kohe õhukindlalt. Kindlalt tuleks ära kasutada ka seemned. Kõigepealt seemned hõõrutakse külmas vees siledaks, kuivatatakse ja tuulutatakse karvad välja. Kasutamisel võiks neid jahvatada peeneks. Sobib valmistada jooki, lisada putrudesse, küpsetistesse.