Kiudainerikkad toidud
3. jaanuar 2005, 09:42

Marineeritud ploomid

Marineeritud ploomid küüslauguga. Võrdlemisi vinge salat olevat (mina ei ole veel ei seda ega esimest teinud) tarvitamisküps paari nädala pärast.

Kogus: ühele

Koostisosad
700 g ploome või kreeke 300 g(!) küüslauku piparmündilehti
MARINAAD:
0,6 l vett
60 g soola
3 spl 30%-list äädikat

Valmistamine
Kolm pooleliitrist purki steriliseerida. Ploomidel koor läbi torkida, aga peale jätta. Küüslauguküüned koorida nii, et alumine roosakas koor alles jääks. Sool lahustada keevas vees, maha jahutada. Jahtunud marinaadile lisada äädikas. Purk täita vaheldumisi ploomide, küüslaugu ja piparmündilehtedega ja valada peale marinaad.