Küpsetised
28. veebruar 2008, 18:19

Šokolaadikook

Šokolaadikook pähkliglasuuriga.

Koostisosad
1 1/4 dl vett
100 g magusat šokolaadi
240 g võid või margariini
5 dl suhkrut
4 muna
1 tl vaniljesuhkrut
6 1/4 dl jahu
¾ tl soodat
½ tl soola
2 1/2 dl hapupiima või keefiri
PÄHKLIGLASUUR
250 ml kondenspiima
250 ml suhkrut
125 ml võid või margariini
2 muna, kergelt vahustatud
1 tl vaniljesuhkrut
330 ml kookoshelbeid
250 ml hakitud pähkleid

Valmistamine
Valmistusviis
Kuumuta vesi ja šokolaad mikrolaineahjus klaasnõus, kuni šokolaad pehmeks sulab, sega ühtlaseks massiks ning pane jahtuma.
Sulata või mikrolaineahjus suures klaasist segamisnõus, kuni see pehmeks muutub.
Lisa suhkur ning löö segu vahule.
Lisa ükshaaval munad, sega hästi läbi peale iga muna lisamist.
Lisa vanillisuhkru ja šokolaadisegu.
Sega jahu, sool ja sooda omavahel; lisa vaheldumisi hapupiima (keefiriga) šokolaadimassile, sega segamini.
Määri plastmassist või klaasist koogivorm (keskelt auguga) kergelt õliga ning puista suhkruga üle.
Vala taigen vormi nii, et see jaotuks ühtlaselt.
Küpseta mikrolaineahjus 12 minutit keskmisel kuumusel, pööra koogivormi ning küpseta täisvõimsusel 10-11 minutit.
Jahuta 15 minutit ning löö kook serveerimistaldrikule.
Kata kook pähkliglasuuriga.
PÄHKLIGLASUUR: Sega kondenspiim suuremas anumas suhkruga.
Lisa või ning kuumuta mikrolaineahjus 3 ½ - 4 minutit (kuni segu on tulikuum) segades vahepeal korra.
Sega aeglaselt lahtiklopitud munadega.
Pane mikrolaineahju ¾ -1 ¼ minutiks kuni mass hakkab paksenema, sega paar korda.
Lisa vaniljesuhkur, kookosehelbed ja hakitud pähklid.
Jahuta aeglaselt.